Beginnerskeyboard kopen?

Lees hier waar je op moet letten bij de aankoop van je eerste keyboard

Ben je van plan om keyboard te gaan spelen en aan het oriënteren welk keyboard een goede keuze is? Dan is dit artikel goed om te lezen! Hier kun je namelijk lezen waar je precies op moet letten bij het kiezen van een keyboard. Onderaan de pagina staan 3 tips om te kiezen als eerste keyboard.


Waar op letten bij een keyboard

Er zijn een paar punten die cruciaal zijn om goed te leren keyboard spelen. Allereerst de toetsen: het klavier moet bestaan uit minimaal 61 toetsen. De toetsen moeten aanslaggevoelig zijn, dat betekent dat hoe harder de toets wordt ingedrukt, hoe harder het geluid is. Dat is cruciaal om nuance in het muziekspel te krijgen.

Verder zijn natuurlijk de speakers belangrijk. Bij de meest goedkope keyboards wordt er bezuinigd op de speakers. Het is aan te raden om te kiezen voor ingebouwde speakers met een vermogen van minimaal 2 x 10 Watt.

Als derde punt zijn de aansluitingen belangrijk. Denk hierbij aan de mogelijkheid om een hoofdtelefoon aan te sluiten en een sustainpedaal.

Tot slot wordt er bij keyboards vaak gekeken naar het aantal styles en voices. Naast het aantal is de kwaliteit van de geluiden natuurlijk erg belangrijk. Om dit te beoordelen kan je sounddemo kijken op Youtube of zelf het instrument testen in een muziekwinkel.


Keyboard voor beginner: 3 kooptips

Tip 1: Yamaha PSR-E473

De Yamaha PSR-E473 zit qua prijs aan de bovenkant van het beginners-segment. De E473 is een instrument met kwalitatieve geluiden en veel mogelijkheden. De kans dat u snel op dit keyboard bent uitgekeken is erg klein.

Tip 2: Yamaha PSR-E373

De Yamaha PSR-E373 is de goedkopere variant van de PSR-E473. Op kwaliteit scoort de E373 wat minder, zoals de speakers met een lager vermogen. Het voordeel is dat de prijs lager is, wat de prijs-kwaliteit van de PSR-E373 uitstekend maakt.

Tip 3: Casio CT-X800

Een prijskaartje van minder dan €300 en toch over ruim 600 voices beschikken. Dat is één van de redenen dat als eerste keyboard vaak voor de Casio CT-X800 wordt gekozen.

Deel jouw ervaringen & tips

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *