Yamaha Genos Review

Yamaha Genos Review

De Yamaha Genos is sinds 2017 op de markt en is de vervanger van de Tyros 5. De Genos is hét topkeyboard van Yamaha en is volgens velen het beste keyboard dat op de markt is. De Genos is in te zetten voor optredens, muziekproductie of gewoon als hobby-keyboard.

De prijs van het instrument is daarentegen ook ruim hoger dan de meeste andere keyboards (Bekijk actuele prijs). Daarom staat in deze review centraal: is de Yamaha Genos voor u de prijs waard?


Het belangrijkste: Zó klinkt de Yamaha Genos

Je kan ondertussen gewoon deze review lezen met de Yamaha Genos als achtergrondmuziek!

Yamaha Genos: Voices, Styles en Effecten

De Genos beschikt over 1.710 verschillende voices en 550 begeleidingsritmes. Alleen kijkend naar aantallen is het vergelijkbaar met de Tyros 5, maar de kwaliteit van de klanken is verbeterd. Enkele voices zijn de CFX-concertvleugel, bijzondere strijkinstrumenten en de Revo! Drums. De nieuwe technieken van Yamaha zorgen voor zeer gedetailleerde en realistische klanken.

Om nog extra variatie aan het spel toe te voegen beschikt de Genos over DSP-effecten. Het is zelfs mogelijk om effecten op eigen stemgeluid toe te passen met Vocal Harmony- en Synth Vocoder functies. In totaal heeft de Yamaha Genos 58GB geheugen.

Bediening Yamaha Genos

Een grote verbetering van de Genos is het gebruiksgemak. Zo heeft het instrument een verstelbaar 9 inch touchscreen.

Verder heeft het veel verschillende knoppen waar u zelf een functie aan kunt toewijzen. Dit maakt het optreden met de Genos een stuk eenvoudiger!

Deze knoppen zijn onder andere 9 sliders, 6 control knoppen en pitch- en modulatie joystick.

yamaha genos specificaties

Je kan het spel een extra dimensie geven door vooraf opgenomen loops af te spelen, via de 4 multi-pads. Hoe je een functie kan toewijzen? Druk op de ‘Direct Access’-knop gevolgd door de knop die je wilt wijzigen, je komt dan direct op het juiste scherm.

Klavier Yamaha Genos

Het klavier van de Genos bestaat uit 76 toetsen van hoge kwaliteit met aftertouch. De aanslaggevoeligheid (harder indrukken = harder geluid) is verbeterd, wat kan zorgen voor dynamischer spel.

Geluid Yamaha Genos

Dit is meteen één van de nadelen van de Yamaha Genos, het keyboard heeft geen ingebouwde speakers. Een goede optie voor speakers is de Yamaha Genos speakerset, bestaande uit twee tops en een sub. De tops hebben een vermogen van 2x20 Watt en de sub een vermogen van 40 Watt. Uiteraard heeft de Genos een hoofdtelefoon-aansluiting. U kunt uw spel opnemen als audiobestand (WAV), MIDI File en als snelopname met de functie Quick Recording.


Conclusie Yamaha Genos Review

yamaha genos conclusies

Dit keyboard is geschikt voor optredens (solo), thuis spelen en voor muzikanten die nummers willen schrijven zonder uitgebreide bewerkingsprogramma’s.

Ten opzichte van concurrenten blinkt de Genos uit in de kwaliteit van de klanken (met name piano, strijkers en drum), het klavier en het gebruiksgemak.

Wanneer dit keyboard past bij uw budget, is de Yamaha Genos absoluut zijn prijs waard.


Yamaha Genos Kopen 2024?

Twee populaire webshops in Nederland om keyboards te kopen zijn Oostendorp Muziek en Bax Music. Oostendorp Muziek is volledig gericht op toetsinstrumenten, waar Bax Music een breder assortiment heeft.

  • 4.9/5 Trustpilot-score
  • Dé Specialist in toetsinstrumenten
  • Gratis levering vanaf €60,-

  • 4.4/5 Trustpilot-score
  • 200+ verschillende keyboards
  • Gratis levering vanaf €75,-

1 reactie op “Yamaha Genos Review”

  1. Oostendorp muziek ? goede service, kennis, goede prijs onderhandeling inruil, en ben erg tevreden met de genos 2

Deel jouw ervaringen & tips

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *