Yamaha PSR-SX600 Review

Yamaha PSR-SX600 Review

De PSR-SX600 is sinds September 2020 op de markt en is onderdeel van de SX-serie van het merk. Deze serie bestaat uit 3 keyboards, waarvan de sx-600 het standaardmodel is. Deze hoogwaardige instrumenten staan als eerste in de rij achter de Yamaha Genos, maar hebben een veel lagere prijs. Zo kost de SX-600 momenteel circa €999,-.

Of de Yamaha PSR-SX600 dat bedrag waard is? U leest het in deze review!


Yamaha PSR-SX600: specificaties

Bij keyboards wordt al snel gekeken naar de styles en voices.

De SX-600 beschikt over 850 voices, waaronder 73 Super Articulation-voices. Dit zijn geluiden die extra realistisch klinken.

Daarnaast heeft het instrument 415 styles tot zijn beschikking. Voor wie op zoek is naar meer, heeft het Yamaha instrument 100 MB intern geheugen.

Yamaha PSR-SX600 Specificaties

Enkele leuke features van de SX-600: Smart Chord. Hiermee kunt u de akkoorden bedienen met slechts één vinger. Verder, Multi Pads. Hiermee kunt u vooraf opgenomen ritmische en melodische sequenties in loops afspelen, wat extra variatie aan uw spel kan toevoegen.

Een andere leuke optie zijn de Live Control-knoppen, waar u zelf functies aan kan toewijzen. Hiermee kunt u de geluiden in realtime regelen.

Het geluid komt uit de ingebouwde speakers van het keyboard, die hebben een vermogen van beide 15 Watt. Het instrument heeft een polyfonie van 128, wat inhoudt dat u 128 noten tegelijk kunt spelen, zonder dat er maar ook maar één wegvalt.

Yamaha PSR-SX600: Wat kan beter?

Bij de SX-600 wordt op enkele onderdelen bespaard, zo hebben de twee keyboards next in line (SX-700 en SX-900) een groot touchscreen scherm voor de bediening. De SX-900 heeft een ruime 1300 voices en beschikt over Bluetooth. Ook kan het klavier van een hogere kwaliteit zijn, zoals bij de Yamaha Genos.

Yamaha PSR-SX600 Kopen?

 • 4.9/5 Trustpilot-score
 • Dé Specialist in toetsinstrumenten
 • Gratis levering vanaf €60,-

 • 4.4/5 Trustpilot-score
 • 200+ verschillende keyboards
 • Gratis levering vanaf €75,-


Yamaha PSR-SX600 Review: Conclusie

Yamaha PSR-SX600 Review

Het is duidelijk dat de Yamaha PSR-SX600 een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding heeft. Voor wie op zoek is naar een veelzijdig keyboard en niet het budget heeft voor bijvoorbeeld de SX-900 en Genos, is dit keyboard een erg goede keuze.

Daarbij: de extra’s die de high-end keyboards hebben zijn voor de meeste toetsenisten overbodig. Wel maakt het ontbreken van touchscreen de bediening van de SX-600 wat moeilijker.

1 reactie op “Yamaha PSR-SX600 Review”

 1. Bedankt.
  De review is wel wat kort, ik was net lekker aan het lezen en daar was het einde blijkbaar.
  Dat er geen touchscreen op zit daar ben ik erg dankbaar voor. Ik wil geen stap maken naar de SX700 vanwege het touchscreen. De reden is dat ik in de techniek heb gewerkt met touchscreens en dat je zulke gekke storingen kan krijgen in het scherm. Ook zijn ze niet goedkoop om te vervangen, en goedkoop is duurkoop. Blijft voor mij de SX600 over, gelukkig ! Ik heb een Yamaha psr en deze is 29 jaar oud, met drukknoppen, en je raad het, ze doen het allemaal nog als nieuw. Dat zie ik met een touchscreen niet gebeuren.
  En stel een ouder persoon met gammele handen of parkinson, die zit niet op een touchscreen te wachten.
  Of tijdens een optreden wat vochtige handen en het scherm zit onder of reageert misschien hélemaal niet.. of de zon staat een beetje raar…
  Ik ben bang dat de opvolger van de sx600 een touchscreen gaat krijgen, en dat meen ik. En dan zou ik geen sx meer kopen.

Deel jouw ervaringen & tips

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *