Yamaha PSR-SX700 Review

Yamaha PSR-SX700 Review

De Yamaha PSR-SX700 is sinds augustus 2019 op de markt en is de opvolger van de PSR-S770. Wat er veranderd is? Het instrument heeft onder andere een andere interface, een joystick en nieuwe functies. De SX-700 is vooral populair onder gemiddelde/gevorderde keyboardspelers, maar waarom is dat zo? Lees meer over de PSR-SX700 in deze review!


Yamaha PSR-SX700: Wat is er veranderd?

Zoals aangegeven is de interface gewijzigd. Zo heeft de SX-700 een 7” touchscreen scherm wat eenvoudig navigeert. Daarbij is een joystick gekomen, wat de voorganger ook nog niet had. De handige live-control knoppen van de voorganger zijn gebleven, maar hebben wel een andere plek gekregen in de interface.

Ook het klavier is vernieuwd, de weerstand van de toetsen is iets groter geworden ten opzichte van het oudere klavier. Nog altijd bestaat het klavier uit 61 aanslaggevoelige toetsen.

Yamaha PSR-SX700: Specificaties

Bij keyboards wordt al snel gekeken naar het aantal styles en voices. De SX-700 beschikt over 400 styles en bijna 1.000 verschillende voices, genoeg keuze dus!

Van de 986 voices hebben er 131 de zogenaamde Super Articulation. Dit houdt in dat het de geluiden van een echt instrument zeer precies simuleert, zoals de unieke tonen en resonantie van nylon gitaarsnaren.

Deze geluiden komen allemaal uit twee krachtige speakers met een vermogen van elk 15 Watt.

Yamaha PSR-SX700 specificaties

Het is natuurlijk ook mogelijk om met een hoofdtelefoon op te spelen. Als extra heeft de SX-700 nog 400MB geheugen voor expansion data en 1GB intern geheugen.

Yamaha PSR-SX700 Kopen?

  • 4.9/5 Trustpilot-score
  • Dé Specialist in toetsinstrumenten
  • Gratis levering vanaf €60,-

  • 4.4/5 Trustpilot-score
  • 200+ verschillende keyboards
  • Gratis levering vanaf €75,-


Conclusie: Yamaha PSR-SX700

Yamaha PSR-SX700 Review

De SX-700 van Yamaha is een keyboard met een erg gunstige prijs-/kwaliteit verhouding. Het keyboard heeft enkele functies van de luxe Yamaha Genos en een erg ruime keuze aan voices & styles.

Dit digitale workstation keyboard maakt het dus voor meer mensen toegankelijk om van de high-end kwaliteiten te genieten.

Wilt u meer weten over de Yamaha PSR-SX700? Bekijk hieronder meer over dit topkeyboard!

Deel jouw ervaringen & tips

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *