Yamaha PSR-EW425 Review

De gloednieuwe Yamaha PSR-EW425 is een keyboard dat qua prijs in het laag/midden-segment zit. Wat de PSR-EW425 bijzonder maakt? Het instrument heeft meer toetsen dan de meeste keyboards, namelijk 76 in plaats van 61. Dit maakt het instrument zelfs behoorlijk geschikt om piano op te spelen.

Wat kenmerkt nog meer de PSR-EW425 en is het een goede keuze? Je leest het in deze review!


Yamaha PSR-EW425: specificaties

De toetsen

Zoals aangegeven heeft de PSR-EW425 76 toetsen. Deze toetsen zijn aanslaggevoelig, wat ervoor zorgt dat er een ander geluid klinkt wanneer een toets harder wordt ingedrukt. De toetsen zijn niet gewogen, zoals bij een piano het geval is. Dit maakt het instrument een mindere optie om op piano te spelen dan bijvoorbeeld het Yamaha DGX-670 Keyboard.

Styles

De Yamaha PSR-EW425 beschikt over 290 verschillende styles. Tijdens het spelen heb je naast de 'standaard' variations de mogelijkheid om individuele partijen aan en uit te zetten. Zo kan je bijvoorbeeld styles een stuk rustiger maken door de drums en de bas uit te zetten.

Yamaha PSR-EW425 specificaties

Voices

De Yamaha PSR-EW425 beschikt over ruim 800 verschillende voices. Met één druk op de knop kom je bij de Yamaha Concert Grand voice, wat een van de meest populaire voices is op het instrument. Ook gaaf zijn de ruim 40 Super Articulation Lite voices die het keyboard heeft. Wat dat precies is? Dat zijn voices die nóg realistischer de geluiden van een akoestisch instrument nabootsen, zoals de bijgeluiden van een gitaar.

Een leuke toevoeging is dat je twee voices tegelijkertijd kan selecteren. Zo kan je bijvoorbeeld tegelijkertijd een piano en strijkinstrument spelen.

Effecten

Tijdens het spelen kan je met de twee live control knoppen effecten toepassen op de muziek. Denk daarbij aan een cutoff, reverb of resonance. Ook is er een pitch bend aanwezig aan de zijkant van het keyboard. Dankzij deze effecten kan je jouw muziekspel echt dynamisch en uniek maken!

Speakers

De klanken van jouw keyboardspel komen uit twee speakers van elk 12 Watt. Het is ook mogelijk om externe speakers aan te sluiten aan het keyboard.

Extra's

Voor de liefhebbers van EDM, kan de Groove Creator een leuke extra zijn. Hiermee kan je zelf live Dance muziek maken.

Ook handig: heb je veel tijd gestopt in het vinden van de juiste instellingen? Sla de instellingen op in één van de 32 slots in de Registration Menu. Zo heb je de volgende keer binnen enkele klikken de instellingen terug.

Ben je trots op een bepaald muziekstuk dat je kan spelen? Op de EW-425 kan je eenvoudig je spel opnemen en opslaan op een USB-stick of telefoon.

Wil je graag spelen op een plek waar geen stopcontact is? De EW-425 heeft de mogelijkheid om te werken op batterijen.

Aansluitingen die het keyboard heeft zijn onder andere: Mic input, USB, Headphone, Sustain Pedal, AUX IN en speaker-aansluitingen

Yamaha PSR-EW425: Wat kan beter?

Een nadeel van de PSR-EW425 is de relatief lage polyfonie van 64. Keyboards in het hogere segment hebben meestal een polyfonie van 128 of 256.

Voor wie piano wil (leren) spelen, is het ontbreken van gewogen toetsen een groot nadeel. Bij akoestische piano's zijn lage toetsen zwaarder om in te drukken dan de hoge toetsen. Dat is iets dat bij digitale piano's wordt nagebootst, om het zo realistisch mogelijk te maken. Dit is bij de PSR-EW425 niet aanwezig.

Yamaha PSR-EW425 Kopen?

  • 4.9/5 Trustpilot-score
  • Dé Specialist in toetsinstrumenten
  • Gratis levering vanaf €60,-

  • 4.4/5 Trustpilot-score
  • 200+ verschillende keyboards
  • Gratis levering vanaf €75,-


Yamaha PSR-EW425 Review: Conclusie

Yamaha PSR-EW425 Review

Voor de relatief lage prijs heeft de PSR-EW425 veel te bieden. Een klavier met 76 toetsen, krachtige speakers, veel effecten en realistische klanken.

Dit maakt de Yamaha PSR-EW425 zeker geschikt als eerste keyboard en een keyboard waar je na jaren nog niet op bent uitgekeken.

Lees via onderstaande button meer over de PSR-EW425!

Deel jouw ervaringen & tips

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *