Yamaha PSR-SX900 Review

Korg Pa4X vs. Pa5X

In juni 2022 is de opvolger van het vlaggenschip van Korg aangekondigd: de Korg Pa5X arranger keyboard. Ook de Pa5X bestaat uit zes verschillende modellen. Allereerst is er de 'normale' uitvoering en de 'Musikant' vesie. Het verschil tussen de twee is dat de Musikant-versie geluiden heeft gericht op de Duitse en Benelux-markt, zoals a capella-bands en orkestklanken.

Binnen deze twee versies is de keuze in het aantal toetsen: 61, 76 en 88 toetsen. De versie met 88 toetsen heeft volledig gewogen toetsen, wat het ook mogelijk maakt om piano te spelen. In de Pa4X-serie was er nog geen uitvoering met 88 toetsen.

De Korg Pa5X is op een grootse manier aangekondigd door Korg, maar wat zijn eigenlijk de veranderingen? U leest het in dit artikel!


Korg Pa4X vs. Pa5X: de overeenkomsten

Waar de focus bij een nieuw instrument vaak op de verbeteringen liggen, is het voor de volledigheid goed om de overeenkomsten te benoemen. In de bediening zijn veel onderdelen gelijk gebleven, al zijn er verschillende toewijsbare knoppen bijgekomen. Het touchscreen-scherm is iets groter en kan gekanteld worden. De effecten die zijn toe te passen op het keyboardspel zijn gelijk gebleven. Ook beschikt de Pa5X over dezelfde Chord Sequence recorder als de Pa4X.

Pa4X vs. Pa5X: de verschillen

Er zijn veel verschillen tussen de instrumenten te vinden. Om te beginnen beschikt de Pa5X over ruim meer geluiden: 2.200 voices en meer dan 600 styles. De kwaliteit hiervan is ook verbeterd met dank aan een nieuwe klankbron, de polyfonie stijgt van 128 naar 160 noten. Verder nieuw zijn de effecten op de gitaar- en microfooninput. Met de nieuwe crossfader is het mogelijk eevnoudig te wisselen tussen bijvoorbeeld MIDI en MP3. Je hebt ook de mogelijkheid via een HDMI-kabel een ander scherm te gebruiken.


Korg Pa5X vs. Pa4X: Conclusie

De Korg Pa5X is zonder twijfel een verbetering ten opzichte van de voorganger, maar de prijs is ook ruim hoger. Maar de vele extra functies en verbeterde geluidskwaliteit maken dit een absoluut topkeyboard. Voor wie ook piano wilt spelen is de nieuwe uitvoering met 88-toetsen een ideaal instrument. Meer weten over de Korg Pa5X? Bekijk meer via onderstaande button!

Korg PA-5X Kopen 2024?

  • 4.9/5 Trustpilot-score
  • Dé Specialist in toetsinstrumenten
  • Gratis levering vanaf €60,-

  • 4.4/5 Trustpilot-score
  • 200+ verschillende keyboards
  • Gratis levering vanaf €75,-

Deel jouw ervaringen & tips

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *