Yamaha PSR-E473 Review

Yamaha PSR-E473 Review

Yamaha is één van de meest bekende merken als het aankomt op keyboards. In dit artikel zal de PSR-E473 van Yamaha besproken worden, sinds 2022 de opvolger van de PSR-E463. De voorganger was met name populair onder de beginnende keyboardspeler, wat komt door de gunstige prijs-/kwaliteit verhouding. Maar waar beschikt de PSR-E473 eigenlijk over? U leest het in deze review!


Yamaha PSR-E473: specificaties

Om te beginnen is het aantal voices en styles interessant. Het keyboard beschikt over 758 klanken en ruim 230 styles, hetzelfde aantal als de oudere PSR-E463.

Volgens Yamaha is de kwaliteit van de voices wel verbeterd ten opzichte van de voorganger.

Verder heeft de PSR-E473 veel effecten en handige functies. Zo heeft het instrument Live control knoppen, een Pitch Bend wiel en de Groove Creator.

Yamaha PSR-E473 Specificaties

Verder heeft het keyboard 61 aanslaggevoelige toetsen. De toetsen zijn niet gewogen, zoals bij een piano het geval is. De PSR-E473 heeft een polyfonie van 48, dit houdt in dat het keyboard 48 klanken tegelijk kan laten horen, voor er klanken wegvallen. De speakers van het instrument hebben een vermogen van 2×6 Watt.

Zó klinkt de Yamaha PSR-E473

Luister in onderstaande video hoe de PSR-E473 van Yamaha klinkt:

Yamaha PSR-E473: Wat kan beter?

Natuurlijk kan het aantal styles en voices altijd meer. Zo heeft de luxe Yamaha Genos ruim het dubbele aan klanken, waaronder samples van de CFX-concertvleugel.

Nou is de stap naar de Genos natuurlijk erg groot, is het beter om te kijken naar de iets duurdere PSR-EW410. Het grote verschil tussen de E473 en de EW425 zit in de speakers, de speakers van de EW410 hebben namelijk een vermogen van 2×12 Watt.

Yamaha PSR-E473 Kopen?

Twee populaire webshops in Nederland om keyboards te kopen zijn Oostendorp Muziek en Bax Music. Oostendorp Muziek is volledig gericht op toetsinstrumenten, waar Bax Music een breder assortiment heeft.

  • 4.9/5 Trustpilot-score
  • Dé Specialist in toetsinstrumenten
  • Gratis levering vanaf €60,-

  • 4.4/5 Trustpilot-score
  • 200+ verschillende keyboards
  • Gratis levering vanaf €75,-


Yamaha PSR-E473 Review: Conclusie

Yamaha PSR-E473 Review

De Yamaha PSR-E473 is erg populair en dat is niet zonder reden. De prijs-/kwaliteit verhouding van dit keyboard is namelijk ontzettend goed.

Het vele aantal mogelijkheden in combinatie met de hoogwaardige klanken maken dit een ideaal keyboard voor de beginnende/gemiddelde toetsenist!

Deel jouw ervaringen & tips

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *